Ceradan®

4.6 5 0 313 313 Formulated with ceramide-dominant formulation in 3:1:1 ratio, Ceradan<sup>®</sup> rebuilds your skin’s protective barrier to prevent dryness, itch, and irritation. Ideal for all ages from 0 month and above, this range is hypoallergenic, free from SLS/SLES, paraben, lanolin, colourant, and fragrance.
Ceradan<sup>®</sup>

Reviews

20/06/2024
Kulit yang sihat & berseri.
Bila ruam atau bintik² merah yang gatal tu timbul.. Tak kira muka ataupun kat badan, memang tak selesa.. Nak menggaru je, tahu² dah luka.. paling tak best, mula merengsa kat area tu.. Lepas cuba Ceradan cleanser ni, ada rasa lega & bersih kat area yg bermasalah tu.. Guna pula dengan Ceradan Moisturiser, rasa lembab je kulit & yang penting tak berminyak pun ya..
  • Home Tested with free product
20/06/2024
Ceradan Pelembab Berkesan
Ceradan merupakan pelembab yang bagus untuk saya dan anak saya. Saya, anak lelaki dan perempuan mempunyai masalah kulit kering di bahagian pelipat tangan, lutut dan celah-celah telinga. Kulit kami merengsa dan kemerehan kering selalu. Kulit kepala dan belakang telinga sering kemerahan dan pedih. Manakala leher anak saya sering menjadi ruam dan kemerhan. Setelah mencuba selama 2 minggu, saya dapati ceradan ini memberi kesan baik kepada kami. Gentle cleansing Ceradan tidak berbuih dan lembut serta seperti minyak lembab. Lepas mandi saya rasa kulit lebih lembab dan tidak rengsa. Begitu juga ceradan cream yang ringan seperti aqueous dimana bila disapu ianya mudah meresap dan tidak melekit. Kulit di bahagian belakang telinga saya sudah kurang rengsa dan keruping. Kegatalan pada anak-anak saya juga nampak berkurangan terutama di bahagian belakang leher, pelipat anggota badan dan dada.
  • Home Tested with free product
20/06/2024
Instant hydration for all skin types
My skin previously had cracked flaky skin, now I bare see any dryness. Love that it works!
  • Home Tested with free product
20/06/2024
Non sticky and absorbs fast.
Body shampoo - good for dry skin, doesn't cause any skin irritation / dryness after use. But it's watery. I finish the whole bottle in less than 1 month use. Body lotion - fast absorption, does not cause any stickiness. Use this combo after I come back from Europe trip (skin tends to be very dry after that). Doesn't cause any irritation and reduce the itchiness.
  • Home Tested with free product
20/06/2024
SEGALANYA TERLALU SEMPURNA
sangat membantu melembapkan kulit dan memberikan perbezaan sebelum dan selepas penggunaan. masalah kulit kering hilang dan memberikan kelainan pada testure kulit. sabun juga tidak memedihkan mata amat seusai digunakan oleh bayi dan kanak-kanak. sabun tidak berbuih dan losyen yang tidak berminyak sangat-sangat2 membantu.
  • Home Tested with free product
20/06/2024
terbaikkkkkkk sangat
sememangnya ia sangat terbaik tapi sy belum mencubanya lagi
  • Home Tested with free product
19/06/2024
对我来说它会黏腻
在使用过之后,沐浴露没有泡沫,但非常干净,润肤露的话还是会觉得很黏腻的感觉,然后需要比较长的时间吸收
  • Home Tested with free product
19/06/2024
Loving my hydrating and smooth skin
After using I can feel my skin become smoother , its really mild and comfortable
  • Home Tested with free product
19/06/2024
Produk Ceradan memang terbaik
Setelah beberapa hari menggunakan produk Ceradan gentle cleanser dan Ceradan Hydra moisturiser pada anak saya,Ekzema teruk pada kulit anak saya semakin hilang..ianya membantu mengurangi kemerahan. Produk ini sesuai untuk kulit kering, sensitif dan ekzema..dapat mengurangi rasa gatal juga. Selepas ini saya akan terus menggunakan produk Ceradan dan akan mengesyorkan pada ahli keluarga lain untuk menggunakan produk ini.
  • Home Tested with free product
19/06/2024
No more itchiness. Feel soft
No more dry and itchiness to my baby. Really worth to used. I used around 1 week my baby skin become more healthier. Love Ceradan
  • Home Tested with free product
19/06/2024
TERBAIK UNTUK SENSITIF
TERIMA KASIH CERADAN. SAYA MENGGUNAKAN KEPADA ANAK SAYA YANG BERUMUR 2 TAHUN KERANA DIA TIBA-TIBA MENDAPAT ALAHAN DI KAWASAN MULUT. SETIAP KALI MANDI, SAYA AKAN MENYAPU NIPIS GENTLE CLEANSER PADA KAWASAN ALAHAN DAN SELEPAS MANDI, SAYA AKAN PASTIKAN SAYA MENYAPU HYDRA MOISTURISER UNTUK MELEMBAPKAN KULIT ALAHAN TERSEBUT. ALHAMDULILLAH SELEPAS 2 MINGGU, KULITNYA TIDAK LAGI KEMERAHAN DAN SEMAKIN BAIK.
  • Home Tested with free product
19/06/2024
Ceradan helps to moisturize
my child skin is very sensitive and we cant blindly use any products. however, ceradan is amazingly suitable for him and helps to improve his skin
  • Home Tested with free product
18/06/2024
It's good for adults and old people too.
At every age can use it, skin becomes soft.my mom also like it too…
  • Home Tested with free product
18/06/2024
My review about Ceradan product
Ceradan gentle cleanser and Ceradan hydra moisturiser help my dry and allergic skin to be good again.
  • Home Tested with free product
18/06/2024
beautiful and smooth
suka sangat dengan produk ceradan bi. boleh buat kulit muka i bersih dan jerawat mula pudar dari yang lama. even kalau ada jerawat baru pon baik hanya sekejap terus kecut. i suka sangat dan akan repeat untuk guna lagi produk ni
  • Home Tested with free product

Testers' gallery

Q & A

Have a question about this product? Ask or answer below, and help each other buy better.

Loading...