樂高®得寶®有機植物市場

4 5 0 26 26 樂高® 得寶® 為學前教育開啟了一個充滿無限可能的世界,它無窮無盡、多樣且充滿樂趣!孩子們將在玩樂中學習,父母可從玩樂中教育。沒有對錯之分的拼砌方式將培養孩子們的自信心、自我表達和適應能力。小朋友玩樂之餘可以學習事物的運作原理,透過富有特色的角色去學習相應的情感,並創造富有想像力的故事。樂高® 得寶® 系列顆粒尺寸較大,因此非常安全,且所有拼砌盒組均符合嚴格的全球安全標準。<br> <br> - 這款可愛玩具套裝將帶領孩子們進入市集,享受好玩的購物遊戲。<br> - 可用農產品秤為食物秤重、用玩具硬幣付款,練習他們的平衡能力與學習辨識數字。<br> - 包含 3 個水果與 1 個蔬菜玩具、農產品秤與 1 個手提布袋。
樂高<sup>®</sup>得寶<sup>®</sup>有機植物市場

意見

06/03/2023
樂高大形積木
平時小朋友有玩開樂高,但第一次知有適合早期幼兒嘅得寶系列,積木Size適合小朋友小手肌未發展都揸得穩,亦都比到小朋友有空間想像到roleplay多種玩法,顏色鮮豔又唔會太娘
05/03/2023
可以比小朋友認識到蔬菜嘅概念,又可以俾佢活動到手指嘅靈活性
我覺得可以比小朋友認識到唔同種類嘅植物蔬菜,同埋俾佢知道係supermarket買嘢嘅過程又可以俾佢靈活到手指嘅靈活度,所以我好喜歡這個玩具
04/03/2023
Lego Duplo Veggie Market
I think this toy probably suits kids around 1.5-2yo age, this can help them to focus and to boost their verbal skills. Its in a way quite good for prepping for local kindergarten interviews too.
樂高得寶套裝
當收到樂高得寶有機植物市場套裝時,孩子急不及待打開並要求一齊堆砌,孩子第一次玩樂高,我們對照著外盒大圖慢慢一件件的砌上,從中季習到不同顏色,數字及植物名稱,獲益不少🙂👍🏻
超好玩! 小朋友愛不釋手的玩具
樂高都是十分出名的玩具, 如果要給小一點的小朋友玩, 得寶是不二之選! 安全, 可以讓他們獨自玩耍 另外, 也能有不同的玩法, 我跟小朋友玩買賣遊戲, 讓他記下我想要的, 他再去拿我要的物件, 能訓練他的記憶力呢! 只要有心玩, 個個也是專家
1.5 歲以上兒童玩具
小朋友可以與家人一起玩這套玩具,把這套玩具代入生活場景當中,訓練孩子的表達能力以及社交溝通嘅,10分推薦
happy toy
小朋友好鐘意,可以全日都砌lego, 又可以親子活動,睇見佢由零慢慢砌出一個市場,很興奮啊,我同佢玩得非常開心!
小朋友玩得好開心
積木較大,冇異味,唔怕小朋友食咗落肚,成套玩具都好靚,仲有個迷你生果袋,我同小朋友去扮買餸。開出嚟嘅時候唔知點解有啲積木有膠袋入住,有啲有冇,不過全部積木都係完好無缺。
玩樂中學習
原來樂高積木唔單止是玩具,可以比小朋友發揮創意之餘,還可以在玩樂中學習。 學習平衡、數字、顏色、蔬果植物名稱、角式扮演等等,非常有趣。
每個小孩也有興趣的玩具品牌
這款玩具非常適合歲半以上的小朋友,配件大件,不怕小孩放進口裏,製作簡單,容易拼出各種不同的佈置,能夠訓練小孩的創造力。
16/04/2023
安全的創意玩具
Duplo 體積較大,非常適合幼兒使用,讓他們能自由拼砌,發揮創意,而這個更設平衡的概念,更有錢幣,讓幼兒初步認識買賣嘅概念,玩樂與學習融為一體

測試者相片

類似產品